Klasifikace ekonomických činností (CZ-NACE)

Akronym Název Verze Platnost od Platnost do Rodina
CZ-NACE_KL Klasifikace ekonomických činností (CZ-NACE) 1 01.01.2008 09.09.9999 Činnosti

Položka klasifikace:

Zpracování mléka, výroba mléčných výrobků a sýrů

Úroveň Kód Název
4 1051 Zpracování mléka, výroba mléčných výrobků a sýrů

Definice položky:

Zahrnuje:
- výrobu pasterizovaného, sterilizovaného, homogenizovaného anebo vysokou teplotou upraveného čerstvého tekutého mléka
- výrobu mléčných nápojů
- výrobu smetany z pasterizovaného, sterilizovaného nebo homogenizovaného čerstvého tekutého mléka
- výrobu sušeného nebo zahuštěného mléka, též slazeného
- výrobu mléka nebo smetany v tuhém stavu
- výrobu másla
- výrobu jogurtů
- výrobu sýrů a tvarohu
- výrobu syrovátky
- výrobu kaseinu nebo laktózy

Nezahrnuje:
- výrobu syrového mléka kravského (01.41)
- výrobu syrového mléka ovčího, kozího, kobylího, oslího, velbloudího apod. (01.43, 01.44, 01.45)
- výrobu náhražek mléka a sýrů ne na bázi sekretů vylučovaných mléčnou žlázou (10.89)
Vazby
Klasifikace ekonomických činností (CZ-NACE) - úroveň 3 - Skupina 105 Výroba mléčných výrobků
Klasifikace ekonomických činností (CZ-NACE) - úroveň 5 - Podtřída 10510 Zpracování mléka, výroba mléčných výrobků a sýrů
Jazyková verze dat: cs en

Prohlášení o přístupnosti Nové okno

Zobrazeno dne: 27.11.2024

Český statistický úřad, Na padesátém 81, 100 82 Praha 10; tel.: 274 051 111 (ústředna)
Verze: 1.2.17 © ČSÚ 2024