Klasifikace ekonomických činností (CZ-NACE)

Akronym Název Verze Platnost od Platnost do Rodina
CZ-NACE_KL Klasifikace ekonomických činností (CZ-NACE) 1 01.01.2008 09.09.9999 Činnosti

Položka klasifikace:

Ostatní zpracování a konzervování ovoce a zeleniny

Úroveň Kód Název
4 1039 Ostatní zpracování a konzervování ovoce a zeleniny

Definice položky:

Zahrnuje:
- výrobu potravin obsahujících převážně ovoce nebo zeleninu, kromě hotových pokrmů mrazených nebo v konzervách
- konzervování ovoce, ořechů nebo zeleniny: zmrazování, sušení, nakládání do oleje nebo octa, zpracování do konzerv atd.
- výrobu produktů z ovoce nebo zeleniny
- výrobu marmelád, džemů, ovocných rosolů
- pražení ořechů
- výrobu ořechových potravin a ořechových pomazánek

Zahrnuje také:
- výrobu rychle se kazících potravin z ovoce a zeleniny, např.:
- salátů; salátových směsí, balených
- loupané nebo krájené zeleniny
- tofu (sojového tvarohu)

Nezahrnuje:
- výrobu ovocných a zeleninových šťáv (10.32)
- výrobu mouky ze sušených luštěnin (10.61)
- konzervaci ovoce a ořechů v cukru (10.82)
- výrobu hotových zeleninových pokrmů (10.85)
- výrobu umělých koncentrátů (10.89)
Vazby
Klasifikace ekonomických činností (CZ-NACE) - úroveň 3 - Skupina 103 Zpracování a konzervování ovoce a zeleniny
Klasifikace ekonomických činností (CZ-NACE) - úroveň 5 - Podtřída 10390 Ostatní zpracování a konzervování ovoce a zeleniny
Jazyková verze dat: cs en

Prohlášení o přístupnosti Nové okno

Zobrazeno dne: 27.11.2024

Český statistický úřad, Na padesátém 81, 100 82 Praha 10; tel.: 274 051 111 (ústředna)
Verze: 1.2.17 © ČSÚ 2024