Klasifikace ekonomických činností (CZ-NACE)

Akronym Název Verze Platnost od Platnost do Rodina
CZ-NACE_KL Klasifikace ekonomických činností (CZ-NACE) 1 01.01.2008 09.09.9999 Činnosti

Položka klasifikace:

Zpracování a konzervování ryb, korýšů a měkkýšů

Úroveň Kód Název
4 1020 Zpracování a konzervování ryb, korýšů a měkkýšů

Definice položky:

Zahrnuje:
- zpracování a konzervování ryb, korýšů a měkkýšů: zmrazování (též hluboké), sušení, vaření, uzení, prosolování, nakládání do láků, výrobu konzerv atd.
- výrobu produktů z ryb, korýšů a měkkýšů: rybího filé, jiker, kaviáru, kaviárových náhražek atd.
- výrobu rybí moučky pro lidskou výživu nebo jako krmiva pro zvířata
- výrobu mouček a vylisovaných šťáv z ryb a jiných vodních živočichů, nevhodných pro lidskou výživu

Zahrnuje také:
- zpracování a konzervování ryb, korýšů a měkkýšů na plavidlech k tomu určených
- zpracování mořských řas

Nezahrnuje:
- zpracování a konzervování ryb na rybářských plavidlech (03.11)
- zpracování velryb na pevnině nebo na plavidlech k tomu určených (10.11)
- výrobu olejů a tuků z mořských živočichů (10.41)
- výrobu mrazených hotových pokrmů z ryb (10.85)
- výrobu rybích polévek (10.89)
Vazby
Klasifikace ekonomických činností (CZ-NACE) - úroveň 3 - Skupina 102 Zpracování a konzervování ryb, korýšů a měkkýšů
Klasifikace ekonomických činností (CZ-NACE) - úroveň 5 - Podtřída 10200 Zpracování a konzervování ryb, korýšů a měkkýšů
Jazyková verze dat: cs en

Prohlášení o přístupnosti Nové okno

Zobrazeno dne: 05.11.2024

Český statistický úřad, Na padesátém 81, 100 82 Praha 10; tel.: 274 051 111 (ústředna)
Verze: 1.2.17 © ČSÚ 2024