Klasifikace produkce (CZ-CPA_2015) - úroveň 5 - Kategorie |
10514 |
Sýry a tvaroh |
Kombinovaná nomenklatura v členění na 8 míst (KN8) |
04061030 |
Mozzarella, čerstvá, též v tekutině, o obsahu tuku <= 40 % hmotnostních |
Kombinovaná nomenklatura v členění na 8 míst (KN8) |
04061050 |
Čerstvé sýry (nevyzrálé nebo nenaložené), včetně syrovátkového sýra a tvarohu, o obsahu tuku <= 40 % hmotnostních (kromě Mozzarelly) |
Kombinovaná nomenklatura v členění na 8 míst (KN8) |
04061080 |
Čerstvé sýry (nevyzrálé nebo nenaložené), včetně syrovátkového sýra a tvarohu, o obsahu tuku > 40 % hmotnostních |
Kombinovaná nomenklatura v členění na 8 míst (KN8) |
04062000 |
Strouhané sýry nebo práškové sýry všech druhů |
Kombinovaná nomenklatura v členění na 8 míst (KN8) |
04063010 |
Tavené sýry, jiné než strouhané nebo práškové, při jejichž výrobě byly použity pouze sýry Ementál, Gruyère a Appenzell a které mohou obsahovat jako přísadu sýr Glarus s bylinkami (tzv. „Schabziger“), upravené pro drobný prodej, o obsahu tuku v sušině <= 56 % hmotnostních |
Kombinovaná nomenklatura v členění na 8 míst (KN8) |
04063031 |
Tavené sýry, jiné než strouhané nebo práškové, o obsahu tuku <= 36 % hmotnostních a o obsahu tuku v sušině <= 48 % hmotnostních (kromě tavených směsí z Ementálu, Gruyére a Appenzellu, které mohou obsahovat jako přísadu sýr Glarus s bylinkami (tzv. „Schabziger“), upravených pro drobný prodej) |
Kombinovaná nomenklatura v členění na 8 míst (KN8) |
04063039 |
Tavené sýry, jiné než strouhané nebo práškové, o obsahu tuku <= 36 % hmotnostních a o obsahu tuku v sušině > 48 % hmotnostních (kromě tavených směsí z Ementálu, Gruyére a Appenzellu, které mohou obsahovat jako přísadu sýr Glarus s bylinkami (tzv. „Schabziger“), upravených pro drobný prodej, o obsahu tuku v sušině <= 56 % hmotnostních) |
Kombinovaná nomenklatura v členění na 8 míst (KN8) |
04063090 |
Tavené sýry, jiné než strouhané nebo práškové, o obsahu tuku > 36 % hmotnostních (kromě tavených směsí z Ementálu, Gruyére a Appenzellu, které mohou obsahovat jako přísadu sýr Glarus s bylinkami (tzv. „Schabziger“), upravených pro drobný prodej, o obsahu tuku v sušině <= 56 % hmotnostních) |
Kombinovaná nomenklatura v členění na 8 míst (KN8) |
04064010 |
Roquefort |
Kombinovaná nomenklatura v členění na 8 míst (KN8) |
04064050 |
Gorgonzola |
Kombinovaná nomenklatura v členění na 8 míst (KN8) |
04064090 |
Sýry s modrou plísní a jiné sýry obsahující plíseň vytvořenou pomocí Penicillium roqueforti (kromě Roquefortu a Gorgonzoly) |
Kombinovaná nomenklatura v členění na 8 míst (KN8) |
04069001 |
Sýry k dalšímu zpracování (kromě čerstvých sýrů, včetně syrovátkového sýra, tvarohu, tavených sýrů, sýrů s modrou plísní a jiných sýrů obsahujících plíseň vytvořenou pomocí Penicillium roqueforti a strouhaných nebo práškových sýrů) |
Kombinovaná nomenklatura v členění na 8 míst (KN8) |
04069013 |
Ementál (kromě strouhaného, práškového a k dalšímu zpracování) |
Kombinovaná nomenklatura v členění na 8 míst (KN8) |
04069015 |
Gruyère, Sbrinz (kromě strouhaného, práškového a k dalšímu zpracování) |
Kombinovaná nomenklatura v členění na 8 míst (KN8) |
04069017 |
Bergkäse, Appenzell (kromě strouhaného, práškového a k dalšímu zpracování) |
Kombinovaná nomenklatura v členění na 8 míst (KN8) |
04069018 |
Fromage fribourgeois, Vacherin Mont d’Or a Tête de Moine (kromě strouhaného, práškového a k dalšímu zpracování) |
Kombinovaná nomenklatura v členění na 8 míst (KN8) |
04069021 |
Čedar (kromě strouhaného, práškového a k dalšímu zpracování) |
Kombinovaná nomenklatura v členění na 8 míst (KN8) |
04069023 |
Eidam (kromě strouhaného, práškového a k dalšímu zpracování) |
Kombinovaná nomenklatura v členění na 8 míst (KN8) |
04069025 |
Tilsit (kromě strouhaného, práškového a k dalšímu zpracování) |
Kombinovaná nomenklatura v členění na 8 míst (KN8) |
04069029 |
Kashkaval (kromě strouhaného, práškového a k dalšímu zpracování) |
Kombinovaná nomenklatura v členění na 8 míst (KN8) |
04069032 |
Feta (kromě strouhaného, práškového a k dalšímu zpracování) |
Kombinovaná nomenklatura v členění na 8 míst (KN8) |
04069035 |
Kefalo-Tyri (kromě strouhaného, práškoného a k dalšímu zpracování) |
Kombinovaná nomenklatura v členění na 8 míst (KN8) |
04069037 |
Finlandia (kromě strouhaného, práškového a k dalšímu zpracování) |
Kombinovaná nomenklatura v členění na 8 míst (KN8) |
04069039 |
Jarlsberg (kromě strouhaného, práškového a k dalšímu zpracování) |
Kombinovaná nomenklatura v členění na 8 míst (KN8) |
04069050 |
Sýry ovčí nebo buvolí, v nádobách se slaným nálevem nebo ve vacích z ovčí nebo kozí kůže (kromě sýru Feta) |
Kombinovaná nomenklatura v členění na 8 míst (KN8) |
04069061 |
Grana Padano, Parmigiano Reggiano, o obsahu tuku <= 40 % hmotnostních a o obsahu vody v tukuprosté hmotě <= 47 % hmotnostních (kromě strouhaného, práškového a k dalšímu zpracování) |
Kombinovaná nomenklatura v členění na 8 míst (KN8) |
04069063 |
Fiore Sardo, Pecorino, o obsahu tuku <= 40 % hmotnostních a o obsahu vody v tukuprosté hmotě <= 47 % hmotnostních (kromě strouhaného, práškového a k dalšímu zpracování) |
Kombinovaná nomenklatura v členění na 8 míst (KN8) |
04069069 |
Sýry, o obsahu tuku <= 40 % hmotnostních a o obsahu vody v tukuprosté hmotě <= 47 % hmotnostních, jinde neuvedené ani nezahrnuté |
Kombinovaná nomenklatura v členění na 8 míst (KN8) |
04069073 |
Provolone, o obsahu tuku <= 40 % hmotnostních a o obsahu vody v tukuprosté hmotě > 47 % hmotnostních, avšak <= 72 % hmotnostních (kromě strouhaného, práškového a k dalšímu zpracování) |
Kombinovaná nomenklatura v členění na 8 míst (KN8) |
04069074 |
Maasdam, o obsahu tuku <= 40 % hmotnostních a o obsahu vody v tukuprosté hmotě > 47 % hmotnostních, avšak <= 72 % hmotnostních (kromě strouhaného, práškového a k dalšímu zpracování) |
Kombinovaná nomenklatura v členění na 8 míst (KN8) |
04069075 |
Asiago, Caciocavallo, Montasio, Ragusano, o obsahu tuku <= 40 % hmotnostních a o obsahu vody v tukuprosté hmotě > 47 % hmotnostních, avšak <= 72 % hmotnostních (kromě strouhaného, práškového a k dalšímu zpracování) |
Kombinovaná nomenklatura v členění na 8 míst (KN8) |
04069076 |
Danbo, Fontal, Fontina, Fynbo, Havarti, Maribo, Samsø, o obsahu tuku <= 40 % hmotnostních a o obsahu vody v tukuprosté hmotě > 47 % hmotnostních, avšak <= 72 % hmotnostních (kromě strouhaného, práškového a k dalšímu zpracování) |
Kombinovaná nomenklatura v členění na 8 míst (KN8) |
04069078 |
Gouda, o obsahu tuku <= 40 % hmotnostních a o obsahu vody v tukuprosté hmotě > 47 % hmotnostních, avšak <= 72 % hmotnostních (kromě strouhaného, práškového a k dalšímu zpracování) |
Kombinovaná nomenklatura v členění na 8 míst (KN8) |
04069079 |
Esrom, Italico, Kernhem, Saint-Nectaire, Saint-Paulin, Taleggio, o obsahu tuku <= 40 % hmotnostních a o obsahu vody v tukuprosté hmotě > 47 % hmotnostních, avšak <= 72 % hmotnostních (kromě strouhaného, práškového a k dalšímu zpracování) |
Kombinovaná nomenklatura v členění na 8 míst (KN8) |
04069081 |
Cantal, Cheshire, Wensleydale, Lancashire, Double Gloucester, Blarney, Colby, Monterey, o obsahu tuku <= 40 % hmotnostních a o obsahu vody v tukuprosté hmotě > 47 % hmotnostních, avšak <= 72 % hmotnostních (kromě strouhaného, práškového a k dalšímu zpracování) |
Kombinovaná nomenklatura v členění na 8 míst (KN8) |
04069082 |
Camembert, o obsahu tuku <= 40 % hmotnostních a o obsahu vody v tukuprosté hmotě > 47 % hmotnostních, avšak <= 72 % hmotnostních (kromě strouhaného, práškového a k dalšímu zpracování) |
Kombinovaná nomenklatura v členění na 8 míst (KN8) |
04069084 |
Brie, o obsahu tuku <= 40 % hmotnostních a o obsahu vody v tukuprosté hmotě > 47 % hmotnostních, avšak <= 72 % hmotnostních (kromě strouhaného, práškového a k dalšímu zpracování) |
Kombinovaná nomenklatura v členění na 8 míst (KN8) |
04069085 |
Kefalograviera, Kasseri, o obsahu tuku <= 40 % hmotnostních a o obsahu vody v tukuprosté hmotě > 47 % hmotnostních, avšak <= 72 % hmotnostních (kromě strouhaného, práškového a k dalšímu zpracování) |
Kombinovaná nomenklatura v členění na 8 míst (KN8) |
04069086 |
Sýry, o obsahu tuku <= 40 % hmotnostních a o obsahu vody v tukuprosté hmotě > 47 %, avšak <= 52 % hmotnostních, jinde neuvedené ani nezahrnuté |
Kombinovaná nomenklatura v členění na 8 míst (KN8) |
04069089 |
Sýry, o obsahu tuku <= 40 % hmotnostních a o obsahu vody v tukuprosté hmotě > 52 %, avšak <= 62 % hmotnostních, jinde neuvedené ani nezahrnuté |
Kombinovaná nomenklatura v členění na 8 míst (KN8) |
04069092 |
Sýry, o obsahu tuku <= 40 % hmotnostních a o obsahu vody v tukuprosté hmotě > 62 %, avšak <= 72 % hmotnostních, jinde neuvedené ani nezahrnuté |
Kombinovaná nomenklatura v členění na 8 míst (KN8) |
04069093 |
Sýry, o obsahu tuku <= 40 % hmotnostních a o obsahu vody v tukuprosté hmotě > 72 % hmotnostních, jinde neuvedené ani nezahrnuté |
Kombinovaná nomenklatura v členění na 8 míst (KN8) |
04069099 |
Sýry, o obsahu tuku > 40 % hmotnostních, jinde neuvedené ani nezahrnuté |
Seznam výrobků (CZ-PRODCOM) |
1051403002 |
Čerstvé (nezrající nebo nenaložené) sýry, včetně syrovátkového sýra a tvarohu |
Seznam výrobků (CZ-PRODCOM) |
1051405002 |
Strouhané sýry nebo práškové sýry všech druhů, sýry s modrou plísní a ostatní sýry (kromě tavených sýrů) |
Seznam výrobků (CZ-PRODCOM) |
1051407002 |
Tavené sýry, kromě strouhaných nebo práškových |