Definice položky:
Řídící pracovníci v oblasti ubytovacích a stravovacích služeb plánují, organizují a řídí provoz zařízení, která poskytují ubytování, jídlo, pití a jiné pohostinské služby. Náplň jejich práce obvykle zahrnuje: plánování a organizaci zvláštních akcí, sportovních, herních a zábavních činností; řízení a dohled nad rezervacemi, recepcí, pokojovými službami a službami pokojských; sledování zákonů a jiných právních předpisů např. o alkoholu, hrách a zdraví; dohled nad kvalitou ve všech fázích přípravy a podávání pokrmů a služeb; kontrolu výběru, školení a dohledu nad pracovníky; zajištění dodržování předpisů o bezpečnosti a ochraně zdraví při práci. Zaměstnání této skupiny jsou rozdělena na následující podskupiny: 1411 Řídící pracovníci v oblasti ubytovacích služeb 1412 Řídící pracovníci v oblasti stravovacích služeb
|