Kombinovaná nomenklatura v členění na 8 míst (KN8)

Kód Akronym Název Platnost od Platnost do Rodina
5585 KN8 Kombinovaná nomenklatura v členění na 8 míst (KN8) 01.01.1991 09.09.9999 Produkce

Položky číselníku:

   
Vyhledávání kódu
   
Vyhledávání názvu
Platnost
od    
Platnost
do    
04069013 Ementál (kromě strouhaného, práškového a k dalšímu zpracování) 01.01.1997 09.09.9999
04069001 Sýry k dalšímu zpracování (kromě čerstvých sýrů, včetně syrovátkového sýra, tvarohu, tavených sýrů, sýrů s modrou plísní a jiných sýrů obsahujících plíseň vytvořenou pomocí Penicillium roqueforti a strouhaných nebo práškových sýrů) 01.01.1995 09.09.9999
04064090 Sýry s modrou plísní a jiné sýry obsahující plíseň vytvořenou pomocí Penicillium roqueforti (kromě Roquefortu a Gorgonzoly) 01.01.1994 09.09.9999
04064050 Gorgonzola 01.01.1994 09.09.9999
04064010 Roquefort 01.01.1994 09.09.9999
04063090 Tavené sýry, jiné než strouhané nebo práškové, o obsahu tuku > 36 % hmotnostních (kromě tavených směsí z Ementálu, Gruyére a Appenzellu, které mohou obsahovat jako přísadu sýr Glarus s bylinkami (tzv. „Schabziger“), upravených pro drobný prodej, o obsahu tuku v sušině <= 56 % hmotnostních) 01.01.1992 09.09.9999
04063039 Tavené sýry, jiné než strouhané nebo práškové, o obsahu tuku <= 36 % hmotnostních a o obsahu tuku v sušině > 48 % hmotnostních (kromě tavených směsí z Ementálu, Gruyére a Appenzellu, které mohou obsahovat jako přísadu sýr Glarus s bylinkami (tzv. „Schabziger“), upravených pro drobný prodej, o obsahu tuku v sušině <= 56 % hmotnostních) 01.01.1992 09.09.9999
04063031 Tavené sýry, jiné než strouhané nebo práškové, o obsahu tuku <= 36 % hmotnostních a o obsahu tuku v sušině <= 48 % hmotnostních (kromě tavených směsí z Ementálu, Gruyére a Appenzellu, které mohou obsahovat jako přísadu sýr Glarus s bylinkami (tzv. „Schabziger“), upravených pro drobný prodej) 01.01.1992 09.09.9999
04063010 Tavené sýry, jiné než strouhané nebo práškové, při jejichž výrobě byly použity pouze sýry Ementál, Gruyère a Appenzell a které mohou obsahovat jako přísadu sýr Glarus s bylinkami (tzv. „Schabziger“), upravené pro drobný prodej, o obsahu tuku v sušině <= 56 % hmotnostních 01.01.1992 09.09.9999
04062000 Strouhané sýry nebo práškové sýry všech druhů 01.01.2015 09.09.9999
04061080 Čerstvé sýry (nevyzrálé nebo nenaložené), včetně syrovátkového sýra a tvarohu, o obsahu tuku > 40 % hmotnostních 01.01.1993 09.09.9999
04061050 Čerstvé sýry (nevyzrálé nebo nenaložené), včetně syrovátkového sýra a tvarohu, o obsahu tuku <= 40 % hmotnostních (kromě Mozzarelly) 01.01.2015 09.09.9999
04061030 Mozzarella, čerstvá, též v tekutině, o obsahu tuku <= 40 % hmotnostních 01.01.2015 09.09.9999
04059090 Tuky a oleje získané z mléka, dehydrované máslo nebo ghee (kromě těch o obsahu tuku >= 99,3 % hmotnostních a obsahu vody <= 0,5 % hmotnostních, přírodního, rekombinovaného a syrovátkového másla) 01.01.1996 09.09.9999
04059010 Tuky a oleje získané z mléka o obsahu tuku >= 99,3 % hmotnostních a o obsahu vody <= 0,5 % hmotnostních 01.01.1996 09.09.9999
04052090 Mléčné pomazánky o obsahu tuku > 75 % hmotnostních, avšak < 80 % hmotnostních 01.01.1996 09.09.9999
04052030 Mléčné pomazánky o obsahu tuku >= 60 % hmotnostních, avšak <= 75 % hmotnostních 01.01.1996 09.09.9999
04052010 Mléčné pomazánky o obsahu tuku >= 39 % hmotnostních, avšak < 60 % hmotnostních 01.01.1996 09.09.9999
04051090 Máslo o obsahu tuku > 85 % hmotnostních, avšak <= 95 % hmotnostních (kromě dehydrovaného másla nebo ghee) 01.01.1996 09.09.9999
04051050 Syrovátkové máslo o obsahu tuku >= 80 % hmotnostních, avšak <= 85 % hmotnostních (kromě dehydrovaného másla nebo ghee) 01.01.1996 09.09.9999
zobrazit: 10 20 30 řádků na stránku Stránka:  << < ...446 447 448 449 450 451 452 453 454 ...> >>   (z 495)
Zobrazit číselníky k datu: všechny (bez ohledu na datum platnosti)
platné k datu: datum
Jazyková verze dat: cs en

Prohlášení o přístupnosti Nové okno

Zobrazeno dne: 05.07.2025

Český statistický úřad, Na padesátém 81, 100 82 Praha 10; tel.: 274 051 111 (ústředna)
Verze: 1.2.18 © ČSÚ 2025