Definice: |
- Počet poražené drůbeže druhu kur domácí vyjadřuje počet zvířat, jejichž maso je považováno za vhodné k lidské spotřebě.
Živá hmotnost poražených drůbeže druhu kur domácí vyjadřuje živou hmotnost zvířat před porážkou po srážce na nakrmenost. Jatečná hmotnost poražených drůbeže druhu kur domácí vyjadřuje hmotnost vychladlého jatečně upraveného těla zvířat, jejichž maso je považováno za vhodné k lidské spotřebě. Jatečně upraveným tělem drůbeže se rozumí: jatečné tělo po vykrvení, oškubání a vykuchání, bez hlavy a běháků, bez krku, srdce, jater a žaludku. (Jatečně upravené tělo drůbeže označované pojmem "65% kuře" nebo jiným způsobem bylo součástí definice do roku 2024) . Kur domácí se týká: - domácích zvířat druhu Gallus gallus L.
|