DETAIL POLOŽKY KLASIFIKACE

Klasifikace: Klasifikace ekonomických činností (CZ-NACE)

Akronym: CZ-NACE_KL Verze: 1 Platnost: 01.01.2008 - 09.09.9999 Rodina: Činnosti

Jazyková verze: CS

Úroveň: 4

Položka: 1051 - Zpracování mléka, výroba mléčných výrobků a sýrů

Vysvětlivka k položce:

Zahrnuje:
- výrobu pasterizovaného, sterilizovaného, homogenizovaného anebo vysokou teplotou upraveného čerstvého tekutého mléka
- výrobu mléčných nápojů
- výrobu smetany z pasterizovaného, sterilizovaného nebo homogenizovaného čerstvého tekutého mléka
- výrobu sušeného nebo zahuštěného mléka, též slazeného
- výrobu mléka nebo smetany v tuhém stavu
- výrobu másla
- výrobu jogurtů
- výrobu sýrů a tvarohu
- výrobu syrovátky
- výrobu kaseinu nebo laktózy

Nezahrnuje:
- výrobu syrového mléka kravského (01.41)
- výrobu syrového mléka ovčího, kozího, kobylího, oslího, velbloudího apod. (01.43, 01.44, 01.45)
- výrobu náhražek mléka a sýrů ne na bázi sekretů vylučovaných mléčnou žlázou (10.89)
Vazby:
Klasifikace ekonomických činností (CZ-NACE) - úroveň 3 - Skupina 105 Výroba mléčných výrobků
Klasifikace ekonomických činností (CZ-NACE) - úroveň 5 - Podtřída 10510 Zpracování mléka, výroba mléčných výrobků a sýrů
Český statistický úřad, Na padesátém 81, 100 82 Praha 10; tel.: 274 051 111 (ústředna)
Verze: 1.2.17 © ČSÚ 2024
Zobrazeno dne: 27.11.2024