DETAIL POLOŽKY KLASIFIKACE
Klasifikace: Klasifikace ekonomických činností (CZ-NACE)
Akronym: CZ-NACE_KL
Verze: 1
Platnost: 01.01.2008 - 09.09.9999
Rodina: Činnosti
Jazyková verze: CS
Úroveň: 4
Položka: 1039 - Ostatní zpracování a konzervování ovoce a zeleniny
Vysvětlivka k položce:
Zahrnuje:
- výrobu potravin obsahujících převážně ovoce nebo zeleninu, kromě hotových pokrmů mrazených nebo v konzervách
- konzervování ovoce, ořechů nebo zeleniny: zmrazování, sušení, nakládání do oleje nebo octa, zpracování do konzerv atd.
- výrobu produktů z ovoce nebo zeleniny
- výrobu marmelád, džemů, ovocných rosolů
- pražení ořechů
- výrobu ořechových potravin a ořechových pomazánek
Zahrnuje také:
- výrobu rychle se kazících potravin z ovoce a zeleniny, např.:
- salátů; salátových směsí, balených
- loupané nebo krájené zeleniny
- tofu (sojového tvarohu)
Nezahrnuje:
- výrobu ovocných a zeleninových šťáv (10.32)
- výrobu mouky ze sušených luštěnin (10.61)
- konzervaci ovoce a ořechů v cukru (10.82)
- výrobu hotových zeleninových pokrmů (10.85)
- výrobu umělých koncentrátů (10.89)
Vazby: |
Klasifikace ekonomických činností (CZ-NACE) - úroveň 3 - Skupina |
103 |
Zpracování a konzervování ovoce a zeleniny |
Klasifikace ekonomických činností (CZ-NACE) - úroveň 5 - Podtřída |
10390 |
Ostatní zpracování a konzervování ovoce a zeleniny |