DETAIL POLOŽKY KLASIFIKACE
Klasifikace: Klasifikace ekonomických činností (CZ-NACE)
Akronym: CZ-NACE_KL
Verze: 1
Platnost: 01.01.2008 - 09.09.9999
Rodina: Činnosti
Jazyková verze: CS
Úroveň: 4
Položka: 1020 - Zpracování a konzervování ryb, korýšů a měkkýšů
Vysvětlivka k položce:
Zahrnuje:
- zpracování a konzervování ryb, korýšů a měkkýšů: zmrazování (též hluboké), sušení, vaření, uzení, prosolování, nakládání do láků, výrobu konzerv atd.
- výrobu produktů z ryb, korýšů a měkkýšů: rybího filé, jiker, kaviáru, kaviárových náhražek atd.
- výrobu rybí moučky pro lidskou výživu nebo jako krmiva pro zvířata
- výrobu mouček a vylisovaných šťáv z ryb a jiných vodních živočichů, nevhodných pro lidskou výživu
Zahrnuje také:
- zpracování a konzervování ryb, korýšů a měkkýšů na plavidlech k tomu určených
- zpracování mořských řas
Nezahrnuje:
- zpracování a konzervování ryb na rybářských plavidlech (03.11)
- zpracování velryb na pevnině nebo na plavidlech k tomu určených (10.11)
- výrobu olejů a tuků z mořských živočichů (10.41)
- výrobu mrazených hotových pokrmů z ryb (10.85)
- výrobu rybích polévek (10.89)
Vazby: |
Klasifikace ekonomických činností (CZ-NACE) - úroveň 3 - Skupina |
102 |
Zpracování a konzervování ryb, korýšů a měkkýšů |
Klasifikace ekonomických činností (CZ-NACE) - úroveň 5 - Podtřída |
10200 |
Zpracování a konzervování ryb, korýšů a měkkýšů |