Tento oddíl zahrnuje činnosti spojené s kompletním stravováním, vč. nápojů, s obsluhou, k okamžité spotřebě, ať už v tradičních restauracích, samoobslužných restauracích nebo restauracích, které prodávají jídla „přes ulici“, nezávisle na tom, zda jsou stálé nebo občasné, s možností posezení či nikoli. Rozhodující je skutečnost, že jsou nabízena jídla k okamžité spotřebě, bez ohledu druhu zařízení, které je poskytuje. Nespadá sem výroba jídel, která se nehodí k okamžité konzumaci, nebo potravin, které nejsou považovány za jídlo (oddíl 10 - Výroba potravinářských výrobků a oddíl 11 - Výroba nápojů). Dále sem nepatří prodej jídla, které není vlastní výroby, nebo jídel, která nejsou určena k okamžité konzumaci (sekce G - Velkoobchod a maloobchod).
Vazby: |
Klasifikace ekonomických činností (CZ-NACE) - úroveň 1 - Sekce |
I |
Ubytování, stravování a pohostinství |
Klasifikace ekonomických činností (CZ-NACE) - úroveň 3 - Skupina |
561 |
Stravování v restauracích, u stánků a v mobilních zařízeních |
Klasifikace ekonomických činností (CZ-NACE) - úroveň 3 - Skupina |
562 |
Poskytování cateringových a ostatních stravovacích služeb |
Klasifikace ekonomických činností (CZ-NACE) - úroveň 3 - Skupina |
563 |
Pohostinství |